ademtherapie

VERBONDEN ADEMHALING

opent de adem voor zuivering en integratie

Verbonden ademhaling

De adem is de levensenergie. Het ademhalingspatroon weerspiegelt hoe je in het leven staat.
Voor de meeste mensen geldt dat ze maar een deel (30 %) van hun ademhalingsstelsel gebruiken.

In deze therapievorm wordt het ademhalingsstelsel geopend volgens de methode van de verbonden ademhaling. Dit betekent dat de pauzes tussen de in- en uitademing weg gelaten worden. Hierbij is de inademing langer dan de uitademing. In een sessie kunnen drukpunten worden gestimuleerd om de ademhaling te openen en te vergroten. Hierdoor gaat de levensenergie (ki) weer stromen wat de kwaliteit van leven op verschillende niveaus beïnvloed.

Wat doet verbonden ademhaling?

De doorstroming van de ademhaling zorgt op fysiek niveau voor het verwijderen van gifstoffen, een toename van energie en ondersteunt het natuurlijke herstelvermogen. Op mentaal en emotioneel niveau gaat het om zuivering en integratie. De hogere trillingsfrequentie van de ademhaling zorgt ervoor dat de zwaardere energie van onderdrukte gevoelens en gedachten in beweging komt. Negatieve gevoelservaringen kunnen zo los gelaten worden of juist een plek krijgen in het lichaam zonder de noodzaak om er naar terug te keren of ze te benoemen. Als gevolg van deze integratie kan op spiritueel niveau een verruiming van het bewustzijn ervaren worden en een gevoel van verbondenheid met een groter geheel. Er ontstaat ruimte, creativiteit, ontspanning en innerlijke rust.

Verbonden ademhaling werkt verlichtend en herstellend bij onder meer:

  • Pijnklachten (zoals hoofdpijn, migraine en rugpijn),
  • Slaapproblemen
  • Stress en spanningsklachten
  • Vermoeidheid, overspannenheid, burn-out
  • Somberheid, depressie
  • Onderdrukte boosheid, vastzittende emoties
  • Gevoelens van angst
  • Hyperventilatie, astma en bronchitis
  • Verslavingen

De verbonden ademhaling is complementair en ondersteunt alle andere vormen van heling en therapie.

Een verbonden ademhaling behandeling

De verbonden ademhaling beoefen je liggend op een matje op de vloer. Er zijn kussens en dekentjes aanwezig voor comfort, maar het is fijn als je (in de winter periode) extra warme sokken en een trui mee neemt.