YOGA VOOR EEN GOEDE LICHAAMSHOUDING

Yoga

Mijn achtergrond in de yoga is de critical alignment yoga.
In deze vorm van yoga wordt er nauwkeurig gekeken naar lichaamshouding. Een goede alignment betekent dat de houding vanuit de middenlijn gedragen wordt. In het les geven en in mijn eigen ontwikkeling heb ik ervaren dat ieder lichaam anders is en er is dan ook geen objectieve middenlijn. In de les kijk ik daarom naar wat op dit moment bij jouw lichaam past en naar wat jij op dit moment nodig hebt.
Ook komt mijn ervaring als shiatsu therapeut soms in mijn lessen terug. Dit betekent dat ik bepaalde meridianen en/of acupunctuurpunten onder de aandacht breng om een aspect van een yogaoefening te benadrukken of verduidelijken.

Wat doet yoga?

In de lessen leer je wat bewegingspatronen zijn, hoe ze kunnen ontstaan en ook hoe een lichaamshouding  invloed kan hebben op hoe je de ruimte om je heen ervaart, hoe je in de wereld staat. Wanneer je fysieke klachten hebt, dan ervaar je dat je daar zelf iets in kan betekenen, zodat je niet uitgeleverd bent aan de pijn.

Yoga kan helpen bij:

  • Verbetering van lichaamshouding
  • Boven- en onderrug klachten
  • Schouder-, nek en armklachten (RSI)
  • Slaapproblemen
  • Vermoeidheid

Yogales

Yogales is mogelijk in groepjes van minimaal 3 personen, online en/of in de vorm van een workshop.
Alle lessen zijn alleen op aanvraag en op lokatie.

Yoga workshop

Ben je geïnteresseerd in een yoga workshop en heb je een groep van minimaal 3 personen? Dan kun je een workshop aanvragen. Wensen met betrekking tot het programma kunnen worden besproken. Op basis van dit gesprek doe ik een voorstel voor het programma en de kosten. Mijn locatie voor workshops is Asharum Amonines in de Belgische Ardennen, maar als je al een eigen locatie hebt kan dat natuurlijk ook.


yogasilhouet